Gebruikt een discotheek ook loodgieters?

De discotheek, een plek waar iedere bezoeker een geweldige tijd kan hebben en doorbrengen. Discotheken worden vaak bezocht door jongeren. Ouderen zie je af en toe er ook tussen, maar meestal gaat het echt om mensen die zo flexibel en vrij mogelijk zijn die de disco bezoeken. Anderen vinden zich ook flexibel in het drinken. Die zijn de uitzonderingen op de flexibiliteit van het bezoekersgroep.

Discotheken zijn allemaal bedoeld om te genieten. Bezoekers aan de andere kant hebben ook verschillende behoeftes die invulling dienen te krijgen. Daarbij hoort zowel de behoefte aan muziek, drank, accommodatie en nutsvoorzieningen.

In deze tekst kijken wij naar dit gedeelte van nutsvoorzieningen en met name loodgieting.

Het is ten eerste van belang om aan te geven wat en wie loodgieters precies zijn. Loodgieters zijn al jaren n Nederland een van de belangrijkste onderdelen van de gemeenschap. Loodgieters houden zich bezig met namelijk:

  • Het onderhouden van rioleringen
  • Het onderhouden van CV ketels
  • Het aanbrengen en onderhouden van dakgoten
  • Het ontstoppen van verstoppingen
  • Koeltechniek
  • Waterleiding installatie

De ham vraag is nu: Wat heeft loodgieting nu te maken met een discotheek. Het antwoord op deze vraag is heel simpel te beantwoorden. Ooit gedacht aan hoe het komt dat bij het bezoeken van een wc in een discotheek alles heel gemakkelijk en feilloos geschied? Dit is allemaal te danken aan de inzet van de loodgieters. Loodgieters  worden altijd ingezet om dit soort van zaken voor te bereiden, uit te voeren en uiteindelijk te onderhouden.

Ineen discotheek praten wij over een bijdrage van de loodgieter in:

  • De waterleiding
  • De riolering
  • De wc

Stel je nou eens voor dat je eens een disco bezoekt. Je hebt het naar je zin en je geniet van alles wat er in jou omgeving gebeurt en alles wat je kunt drinken. Uiteindelijk ben je een tijdje in de disco en moet je naar de wc. Je loopt naar de wc en ziet een mededeling op de deur staan: ‘wc defect’. Wat gaat er dan in je om? Je zult misschien beslissen om de meest dichtbij zijnde wc op te zoeken of uiteindelijk naar huis te gaan om jou behoefte te doen. Dit heeft allemaal een impact op jou beleving in de disco. Op zulke momenten denk je aan de loodgieter die liever was uitgenodigd om zijn werk te doen. Dit spreekt van het belang vaneen loodgieter in een disco. Het zelfde is van toepassing op waterleiding. Als er geen water uit de kraan komt, lukt het de werknemers van de disco niet om bijvoorbeeld de glazen schoon te krijgen, of kunnen de bezoekers de wc ook niet gebruiken. Aan de andere kant kun je ook meenemen de airconditioning in de disco. Indien de hall niet goed gekoeld is, bestaat er voldoende kans dat bezoekers zich niet lekker voelen, en ondanks geweldig muziek, de zaal verlaten. Hoe je het ook keert of draait, is onderhoud door een loodgieter in ieder geval van belang. heb je geen onderhoude, dan heeft het geen zin om te beschikken over allerlei moderne faciliteiten.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *